Coronavirus 

Dagelijks komen er nieuwe meldingen binnen over besmettingen met het Coronavirus (COVID  - 19). Het Ministerie van Buitenlandse Zaken houdt de ontwikkelingen nauwgezet in de gaten en vertaalt dit in een reisadvies. Via deze website https://diplomatie.belgium.be/nl  kunt u het reisadvies voor uw reisbestemming nagaan.

President Trump heeft een inreisverbod van 30 dagen aangekondigd voor Europese passagiers die uit de Schengen-zone aankomen op Amerikaans grondgebied. Beslissingen van de overheid zijn altijd uitgesloten bij al onze polissen (datum 12.03.2020).

Wat dekt de reis- en annuleringsverzekering?

In navolging van de maatregelen die de Belgische overheden hebben genomen vanwege het Coronavirus COVID-19, nodigen we u uit om hier onze update van 1 mei 2020 van de FAQ – COVID-19/Coronavirus te lezen.

De verschillende inperkingsmaatregelen (negatieve reisadviezen, reisbeperkingen, quarantaine, samenscholingsbeperkingen, etc.) blijven van kracht tot de uitdrukkelijke herroeping door de Belgische overheid zoals verklaard op 24 april door diezelfde overheid.

Hou er rekening mee dat ook beperkingen opgelegd kunnen worden door de overheid van het land van bestemming. Het kan voorkomen dat het land van bestemming een langere periode van reisbeperkingen oplegt dan de Belgische overheid. In dat geval geldt de beperking van het land van bestemming.

De afgekondigde reisrichtlijnen voor het buitenland zijn zeker geldig tot 8 juni 2020 zoals vermeld in de verklaring van de overheid van 24 april 2020.

Wat kan Allianz Assistance voor u doen? Hoe kunnen wij u helpen? U vindt de antwoorden op de meest gestelde vragen hier terug.

Vragen?

Heb je nog vragen of wil je meer informatie?