FAQ – Coronavirus

Update 1 februari 2021 - Dagelijks komen er nieuwe meldingen binnen over besmettingen met het Coronavirus (COVID-19). Het Ministerie van Buitenlandse Zaken houdt de ontwikkelingen nauwgezet in de gaten en vertaalt dit in een reisadvies. 

Raadpleeg altijd de reisadviezen per land om de situatie in het land van uw bestemming te kennen. Via deze website https://diplomatie.belgium.be/nl  kunt u het reisadvies voor uw reisbestemming nagaan.

De inperkingsmaatregelen (negatieve reisadviezen, reisbeperkingen, reisverbod, quarantaine, samenscholingsbeperkingen, etc.) blijven van kracht tot de uitdrukkelijke herroeping door de Belgische overheid. Hou er rekening mee dat ook beperkingen opgelegd kunnen worden door de overheid van het land van bestemming. Het kan voorkomen dat het land van bestemming een langere periode van reisbeperkingen oplegt dan de Belgische overheid. In dat geval geldt de beperking van het land van bestemming.

Wat kan Allianz Assistance voor u doen? Hoe kunnen wij u helpen? U vindt de antwoorden op de meest gestelde vragen hieronder terug.