Over ons

Een lokale partner in een internationale groep

Wij zijn Allianz Assistance en wij zijn hier om u te helpen, altijd en overal, dat is wat we doen! Vandaag telt onze groep 250 miljoen verzekerden, dat is ongeveer 4% van de totale wereldbevolking!

Zoveel verschillende persoonlijkheden en zoveel verschillende situaties, we zijn er om u en uw geliefden te helpen in moeilijke situaties, over de hele wereld en zelfs bij u om de hoek. Onze taak bestaat eruit snelle, zorgzame en kwaliteitsvolle diensten te leveren, waar u ze ook nodig hebt, wanneer u ze nodig hebt.

Met een lengte voorsprong
Samen zorgen de operationele teams van de groep voor ongeveer 23 miljoen interventies per jaar. Ze beschikken over een krachtige, technische infrastructuur, die tegelijk flexibel en veilig is: telematica, telegeneeskunde, cartografie, elektronische overdracht van gegevens en GPS/GSM lokalisatiesystemen, … Dankzij al deze hulpmiddelen kunnen de operationele teams snel ingrijpen en onder alle omstandigheden een optimale service verlenen.

Een netwerk van meertalige professionals
Onze groep is momenteel vertegenwoordigd in 34 landen met kantoren en aanwezig in 66 landen via partners, in vijf continenten. Met meer dan 13 224 werknemers spreekt de groep meer dan 58 verschillende talen en steunt ze op een internationaal netwerk van 5 389 medische correspondenten en dienstverlenende bedrijven of personen waaronder artsen, verpleegsters, kinderverzorgsters, ambachtslieden, uitvoerders, reparateurs, slepers, garagisten, autoverhuurbedrijven, luchtvaartmaatschappijen, …

Allianz Assistance in België: al 75 jaar tot uw dienst!
In 2000 ontstond, uit de fusie van de Zwitserse maatschappij Elvia Reisverzekeringen en de Franse maatschappij SACNAS, de groep Mondial Assistance, die kon steunen op meer dan 75 jaar ervaring op gebied van reisverzekeringen en hulpverlening. In 2000 en 2001 nam de Mondial Assistance-groep World Access (VS), Worldcare (Australië) en AutoAssist (Thailand) over. In 2006 werd Mondial Assistance het universele merk van de groep.

Sinds 2012 zijn we Allianz Assistance, wat gepaard ging met de wereldwijde lancering van een nieuw logo, hét symbool van onze activiteiten en onze nieuwe gemeenschappelijke waarden, de kern van ons merk.

  • Zorgzaam: we hebben passie voor anderen. Zorgzaam zijn, is respect en empathie tonen. Dat is wat het verschil maakt tussen een goede en een uitstekende dienst. Het is menselijk zijn tegenover anderen.
  • Verbonden: relaties met anderen is wat ons drijft. Door onze deskundigheid, onze tools en onze bedrijfscultuur zijn wij gebonden om onze klanten te helpen, waar ze ook zijn en wanneer ze ons ook nodig hebben.
  • Proactief: we spelen in op de behoeften van onze klanten en gaan zelfs verder. De voortdurende verbetering en vernieuwing van onze diensten is onze kracht.
  • Professioneel: we ontwikkelen onophoudelijk nieuwe diensten en vaardigheden voor de service van onze klanten en partners. Onze kwaliteit drukt zich uit in onze duurzame relaties en onze dagelijkse verbintenissen. We streven naar perfectie!
  • Vertrouwen: dit is de kern van Allianz Assistance. Elke dag opnieuw bewijzen we de vertrouwensrelatie met onze klanten, onze collega's en alle anderen waarmee en voor wie we werken.
  • Geïnteresseerd in een job bij Allianz Assistance?
  • Bekijk hier onze vacatures!

Consumenten

Ben je een klant met een vraag over je verzekeringspolis of op zoek naar hulp bij het kiezen van een nieuwe verzekering? Neem dan rechtstreeks contact op met jouw makelaar. 

VIND HIER de gegevens van onze partners.

Veelgestelde vragen

Wij voorzien u graag van antwoorden op de meest gestelde vragen over de Allianz Assistance reisverzekeringen.

Voorwaarden

Alle documenten, van de algemene voorwaarden van onze reisverzekeringen, tot schadeformulieren, vindt u hier.

Contactgegevens

Indien u vragen hebt in verband met onze producten en diensten of over uw polis kunt u altijd onze Welcome Desk contacteren.