Bij Allianz Assistance kan u snel en makkelijk afsluiten.
  

Fietsverzekering

Een fietsverzekering bij Allianz Assistance

Voortaan kunt u bij Allianz Assistance ook terecht voor uw fietsverzekering! Wij bieden u twee types fietsverzekeringen aan:

  • Onze basisfietsverzekering met dekking ‘Diefstal’
  • Onze uitgebreide fietsverzekering met dekking ‘Diefstal, schade en pechhulp’

Beide verzekeringen kunt u afsluiten voor een gewone fiets of voor een elektrische fiets (e-bike, uitgezonderd speedpedelecs). Bekijk hier de algemene voorwaarden en de privacyverklaring.

Of u nu met een stadsfiets, racefiets of mountainbike rijdt, hier kan u terecht voor een fietsverzekering op maat. Zo kunt u het hele jaar door met een gerust hart de weg op.
Maak u geen zorgen dat uw dure elektrische fiets gestolen wordt of beschadigd geraakt en ga met een gerust gemoed de weg op, zowel in België als in het buitenland.
  • Voor alle types fietsen (uitgezonderd speedpedelecs)
  • Wereldwijde diefstal- en schadedekking
  • De 1ste 3 jaar geen afschrijving
  • Vervoer naar uw woonplaats, bestemming of fietshersteller

De fietsverkoop in België zit duidelijk in de lift: vandaag bezitten 89 procent van de Vlaamse gezinnen en 53 procent van de Waalse gezinnen minstens één fiets. Dat succes is begrijpelijk, want fietsen is leuk en gezond voor jong en oud!

Fietsen komen voor in alle maten en stijlen. Naast stadsfietsen, racefietsen en mountainbikes vallen vandaag ook de elektrische fietsen of e-bikes op in het straatbeeld. Enig nadeel: door de hoge kostprijs van de huidige fietsen is de kans op diefstal de laatste jaren sterk toegenomen. Vandaar dat almaar meer Belgen op zoek zijn naar een passende fietsverzekering.

Wanneer u kiest voor een fietsverzekering van Allianz Assistance bent u in de hele wereld verzekerd tegen diefstal en schade. U heeft recht op pechbijstand in België (vanaf één kilometer van uw woonadres), Luxemburg, Nederland en tot 30 kilometer over de grens met Duitsland en Frankrijk.

De prijs is afhankelijk van uw type fiets en de verzekerde waarde. Bij ons kunt u al een fietsverzekering afsluiten vanaf 28,20 euro per jaar. Sluit nu snel en eenvoudig uw fietsverzekering online af.

Veelgestelde vragen

Wij voorzien u graag van antwoorden op de meest gestelde vragen over de Allianz Assistance reisverzekeringen.

Voorwaarden

Alle documenten, van de algemene voorwaarden van onze reisverzekeringen, tot schadeformulieren, vindt u hier.

Contactgegevens

Indien u vragen hebt in verband met onze producten en diensten of over uw polis kunt u altijd onze Welcome Desk contacteren.