24h Medische Assistentie
Nederlands

  Reisverzekering Cuba: dit moet je weten

Heb je een reis naar het prachtige Cuba gepland? Dan wil je vast weten welke papieren je daarvoor in orde moet brengen. Een reisverzekering is alvast onmisbaar. En voor landen zoals Cuba ook verplicht. Lees hier meer!


Reisverzekering Cuba verplicht?

Eerst het belangrijkste: een reisverzekering afsluiten is niet altijd verplicht, maar voor reizen naar bepaalde landen is het dat wél. En Cuba is er daar een van. Als je naar Cuba reist, kan je niet om een reisverzekering heen. Zonder reisverzekering kun je voor dat land namelijk geen visum verkrijgen. Hetzelfde geldt overigens voor Rusland, China en Algerije.

Welke reisverzekering afsluiten voor Cuba?

Als je naar Cuba wil reizen, heb je een reisverzekeringsattest nodig van een gemachtigd verzekeringsmakelaar. Daarvoor zit je goed bij Allianz Global Assistance. Bij veel aanbieders van reisverzekeringen moet je hier na het afluiten van je polis specifiek om vragen, wij sturen dit attest echter meteen mee met je polis en de algemene voorwaarden in de bevestigingsmail. Deze ontvang je meteen nadat je je polis online hebt afgesloten. Bovendien heb je bij ons de keuze uit meerdere reisverzekeringen, die je op verschillende manieren beschermen voor onverwachte medische kosten tijdens je reis. Vergeet echter niet je reisverzekering ruim op voorhand af te sluiten!

Indien u meerdere trips of vakanties per jaar plant, is een doorlopende reisverzekering voor u de ideale oplossing om het hele jaar door goed beschermd te zijn op reis.

Vanaf 0,26 EUR per dag

U kunt onverwachte gebeurtenissen nooit volledig uitsluiten, zelfs niet tijdens een citytrip. Met een tijdelijke reisverzekering bent u beschermd gedurende 1 reis.
 

Vanaf 14 EUR

Of u nu rijdt met een stadsfiets, koersfiets of elektrische fiets, ga goed verzekerd de baan op! U kan kiezen uit een basisdekking met enkel diefstal of een uitgebreide dekking met diefstal, schade en pechhulp.

Vanaf 28,20 EUR per jaar

Waarom een reisverzekering nemen voor Cuba?

Of het nu voor Cuba is of eender welk ander land: een reisverzekering nemen is altijd een aanrader. Want ook op reis kan je ziek worden, betrokken raken in een ongeval of in een andere onvoorziene situatie terechtkomen … Geen aangename situatie en het kan je welverdiende vakantie helemaal verzieken of op zijn minst in de war sturen. Op die momenten zorgt een reisverzekering voor gemoedsrust: geen zorgen, alles wordt voor jou geregeld!

Voordelen van een reisverzekering bij Allianz Global Assistance:

  • Medische bijstand 24/24u
  • Onbeperkte repatriëring
  • Wereldwijde dekking van medische kosten tot € 75.000 
  • Betrouwbaar internationaal netwerk van medische teams

Ontdek hier welke reisverzekering bij jouw Cuba-reis past of bereken hieronder meteen jouw prijs!

 
VOLG ONS OP SOCIAL MEDIA

Allianz Global Assistance - Worldpay-logo

De verzekeraar van de producten die worden aangeboden op deze site is AWP P&C S.A., Belgian branch, Zwaluwenstraat 2, 1000 Brussel - België. Onderneming toegelaten onder FSMA-codenummer 2769, ondernemingsnummer 0837.437.919.