24h Medische Assistentie
Nederlands

Waargebeurde verhalen

Allianz Global Assistance - Allianz Global Assistance
  • Pamplona, Spanje, 10 Juli

  • Brussel, 15 September

  • Washington, USA, 14 Augustus

Pamplona, Spanje, 10 Juli

Pech in Spanje

Met vakantie in Spanje neemt Jean-Pierre zijn gezin mee uit eten om zijn verjaardag te vieren. Op 10 km van Pamplona begint zijn wagen te sputteren om het vervolgens helemaal te laten afweten. Gelukkig sloot het gezin net als ieder jaar een reisverzekering af. Jean-Pierre belt onmiddellijk naar de alarmcentrale. Het is al laat, maar er wordt onmiddellijk opgenomen. En er wordt snel naar een oplossing gezocht.


Binnen een half uur komt er een pechverhelper op de plaats van het onheil. Hij stelt vast dat de wagen niet ter plaatse kan worden gerepareerd en beslist hem naar een garage van het merk te laten slepen. Het gezin wordt per taxi naar Pamplona gebracht, waar een hotelkamer voor hen werd gereserveerd. ’s Anderendaags wordt hen een vervangingswagen ter beschikking gesteld die ze mogen gebruiken tot hun voertuig hersteld is.


Zo kon Jean-Pierre dan toch nog genieten van zijn lievelingsgerecht voor zijn verjaardag. En bovendien had zijn zoon genoten van het hele avontuur!

Brussel, 15 September

Wateroverlast bij Thomas

Thomas krijgt een dringend telefoontje : een waterleiding in zijn appartement is gesprongen. Alles staat onder water! De conciërge heeft de leiding afgesloten en is reeds begonnen met het water weg te scheppen. De schade is echter aanzienlijk : het parket, het vast tapijt, zelfs de betegeling is beschadigd. Thomas neemt onmiddellijk contact op met zijn verzekeraar. De volgende dag wordt een expert gestuurd.

De woningverzekeringspolis van Thomas omvat een clausule voor een door ons georganiseerde “home repair”. Thomas neemt dus contact op met de alarmcentrale en de volgende oplossingen worden georganiseerd : een verblijf in een hotel gedurende 3 nachten, om de vochtigheidsgraad te laten zakken tot het normale peil en de eerste werken uit te voeren. Er wordt onmiddellijk een loodgieter ter plaatse gestuurd om het lek te dichten. Thomas krijgt een lijst van de verschillende vakmannen die nodig zijn om het appartement te herstellen. Ten slotte komt een huishoudhulp helpen bij het schoonmaken van het appartement.

Waterschade blijft natuurlijk iets waar u liever van gespaard blijft, maar de “home repair”-clausule in de woningverzekering van Thomas leverde hem heel wat tijdwinst op en bespaarde hem een hoop ongemak.

Washington, USA, 14 Augustus

Hartaanval in de VS

De 45-jarige Paul is op zakenreis in de Verenigde Staten. Het is drukkend heet. Plots zakt hij in elkaar. Valt hij gewoon flauw of krijgt hij een hartaanval? Paul wordt naar de spoeddienst van het Washington Hospital Center gebracht.


Gelukkig heeft de werkgever van Paul hem verzekerd bij Allianz Global Assistance. De alarmcentrale in Brussel wordt onmiddellijk opgebeld en bevestigt aan het Amerikaanse ziekenhuis dat Paul is verzekerd voor de medische kosten. De arts van de maatschappij neemt onmiddellijk contact op met het medische team in Washington. Ondertussen wordt Paul in de spoedafdeling ondervraagd door het medisch personeel. Het elektrocardiogram is normaal, maar een bloedafname wijst uit dat hij een hartaanval heeft gehad.


In overleg met onze arts wordt besloten Paul gedurende enkele dagen in observatie te houden. Het Amerikaanse medische team en de Belgische arts volgen zijn toestand op de voet. Op 18 augustus wordt zijn repatriëring onder medische begeleiding georganiseerd, samen met die van zijn echtgenote. Wij hadden er immers voor gezorgd dat de echtgenote de dag na Pauls hospitalisatie naar de VS kon reizen. Ze werden per ambulance van de luchthaven naar huis gebracht, waar Paul nog steeds herstelt van zijn hartaanval.


Al de kosten werden door ons betaald.

 
VOLG ONS OP SOCIAL MEDIA

Allianz Global Assistance - Worldpay-logo

De verzekeraar van de producten die worden aangeboden op deze site is AWP P&C S.A., Belgian branch, Zwaluwenstraat 2, 1000 Brussel - België. Onderneming toegelaten onder FSMA-codenummer 2769, ondernemingsnummer 0837.437.919.